Blickar framåt

Här har det varit lugnt ett tag nu! Tyvärr har det varit det även på manusfronten. Efter att kontraktet blev påskrivet har jag jobbat om manuset en (liten) vända till, och sedan åkte det tillbaka till förläggaren igen. Eftersom manuset inte ska bli bok alldeles i brådrasket, kan det hända att responsen inte kommer jättesnart. Det passar mig dock ganska bra, eftersom det är galna tider på jobbet (nationella prov…). Just nu har jag inte mycket hjärna över till mina stackars manus när jag har avverkat arbetsdagarna. Det känns trist, men jag tröstar mig med att det är övergående.

Egentligen gillar jag inte den strategin. Ni vet, att inse att man har alldeles för mycket att göra och inte riktigt lever som man vill, men tar sikte på en punkt i framtiden och tänker att då… om X antal månader – DÅ ska jag sitta med min kaffekopp i lungan ro och låta kreativiteten flöda. Men det är den strategi som står till buds nu. Dessutom vet jag att det inte är någon utopi, den där tanken om en mer stressfri framtid. Jag har nämligen ansökt om tjänstledighet på halvtid nästa läsår, något som just nu känns som det bästa valet jag gjort på länge. Jag ser SÅ mycket fram emot en höst med skrivdagar, då jag ska låta mina manus få det bästa av min tankekraft och energi – inte bara resterna som eventuellt blir över efter en dag i skolvärlden.

Så där är jag nu. Jag drömmer om framtiden, väntar på respons, försöker överleva terminen… och har sjösatt min enskilda näringsverksamhet. Hu, så läskigt det är, sådant där. Från början var jag övertygad om att jag skulle ta hjälp av en redovisningskonsult, men sedan insåg jag att det nog får vänta. Det är inte många affärshändelser att tala om det här året (1), så med hjälp av goda vänner och Skatteverket ska jag nog få ihop det. Och även om det finns många ekonomiskt kunniga där ute, har jag insett att författaryrket kan vara lite knepigt att hantera även för en rutinerad redovisningskonsult. Så. Jag kastar mig ut och hoppas att lära mig en del på vägen. Och skulle det visa sig att det blir mycket att göra i företaget, så kan jag ju alltid ta hjälp senare.

Hoppas att det är bra med er, bloggisar! Jag återkommer med ny rapport så småningom.

25 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Skrivandet är i grund och botten min hobby. Det är något jag ägnar mig åt eftersom jag gillar det så mycket. Har svårt att låta bli, helt enkelt. Om jag inte hade tyckt om det hade jag inte lagt en st

I mitten av maj träffade jag min förläggare i Gamla stan för att fira med bubbel och samtidigt ha manusgenomgång. Och nej, det var inte alls tråkigt! Tänk om jag hade vetat det för ett år sedan. Vi pr