Den förrädiska slutspurten

Om jag håller samma takt ikväll som igår kväll, kommer jag att bli klar med grovredigeringen.

Så tänkte jag i alla fall tills jag kom på att det finns ännu fler saker som jag vill ändra, lägga till eller stryka. Saker som jag inte skrev ner under genomläsningen, men som jag har noterat tidigare på diverse olika ställen. Med andra ord är det just nu lite oklart hur mycket av en slutspurt det här faktiskt är – det var det här med suddiga mållinjer…

Planen ser hur som helst ut så här:

  1. Fullfölja grovredigeringen enligt anteckningarna från genomläsningen

  2. Samla ihop övriga kommentarer, sålla och sammanställa dem

  3. Ta tag i det som jag bedömer hör till grovgörat, och spara sådant som är mer finlir

Sedan får mannen och mamma läsa innan jag skickar iväg till mina andra testläsare – jag kommer att behöva deras hjälp att upptäcka större missar. (Visst har jag förresten nämnt att min man är en cineast som är mycket bättre på dramaturgi än jag? Han brukar råda mig att ha ihjäl någon karaktär eller två, men jag hoppas att han skonar dem den här gången!).

1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Skrivandet är i grund och botten min hobby. Det är något jag ägnar mig åt eftersom jag gillar det så mycket. Har svårt att låta bli, helt enkelt. Om jag inte hade tyckt om det hade jag inte lagt en st

I mitten av maj träffade jag min förläggare i Gamla stan för att fira med bubbel och samtidigt ha manusgenomgång. Och nej, det var inte alls tråkigt! Tänk om jag hade vetat det för ett år sedan. Vi pr