Det rör på sig

Jodå, nu är jag igång. Nya scener/trådar/trådstumpar är nedskrivna, färglagda (i word) och fördelade på lämpliga ställen i manuset. Eller ja, när det gäller lämpligheten av ställe har jag inga skyhöga krav på mig själv ännu. Allt är inskrivet i rätt ordning och på platser som borde funka, men jag tänker att jag ändå kommer att behöva se över det sedan. Säkert kommer jag också att upptäcka bättre lösningar medan jag skriver.

Ett bra utgångsläge har jag i alla fall, tror jag. Imorgon ska jag skriva nytt, så får vi se hur långt jag hinner. Känns skönt att äntligen ha fått något slags struktur på hela omskrivnings-/nyskrivningsprocessen, som först kändes mest som ett hot mot den ordning jag så omsorgsfullt skapat.

Och angående post it-lapparna… jag får nog inse att jag inte riktigt behärskar den tekniken. Jag vill gärna se mig själv jonglerande med myriader av dem i olika färger, medan jag tankfullt och med full kontroll på vad jag gör ordnar dem i en dramaturgiskt klockren ordning på ett stort ark. Bilden av det kreativa geniet som kan bringa ordning ur kaoset, eller något åt det hållet. I själva verket är det fortfarande word som har funkat bäst.

3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Skrivandet är i grund och botten min hobby. Det är något jag ägnar mig åt eftersom jag gillar det så mycket. Har svårt att låta bli, helt enkelt. Om jag inte hade tyckt om det hade jag inte lagt en st

I mitten av maj träffade jag min förläggare i Gamla stan för att fira med bubbel och samtidigt ha manusgenomgång. Och nej, det var inte alls tråkigt! Tänk om jag hade vetat det för ett år sedan. Vi pr