En bror som hänger löst

Så var det måndag igen, efter en trevlig helg med många människor och lite (inget) skrivande. Ibland kan jag tycka att det är bra med några skrivfria dagar. Att få känna att man längtar efter att skriva, så att det inte riskerar att bli för mycket “borde” över det hela.

Nu är det verkligen inte långt kvar. Det känns som att jag har sagt det ett tag, men det har tillkommit någon scen och en annan växte lite – ingen idé att stressa fram slutet! Nu tror jag i alla fall att det är två scener plus epilog kvar. Kanske, eventuellt. Haha.

Och så var det den stackars brodern som hängde löst. Jesper. Med flickvän och bonusbarn och allt. Jag bestämde mig ju för att stryka honom, men nu har jag börjat vela lite igen. Han kanske ändå bidrar till berättelsen, även om han har en perifer roll och inte finns med jättemycket? Hmm, tills vidare får han hänga kvar tror jag, åtminstone tills jag har läst igenom allt.

Dagens skrivpass tänkte jag blanda upp med lite hushållsarbete. Istället för att få undan disk och tvätt innan jag börjar skriva, ska jag testa Kristinas metod att lägga in småpauser. Och jag brukar ju kunna vara kreativ i tvättstugan, så varför inte testa?

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Skrivandet är i grund och botten min hobby. Det är något jag ägnar mig åt eftersom jag gillar det så mycket. Har svårt att låta bli, helt enkelt. Om jag inte hade tyckt om det hade jag inte lagt en st

I mitten av maj träffade jag min förläggare i Gamla stan för att fira med bubbel och samtidigt ha manusgenomgång. Och nej, det var inte alls tråkigt! Tänk om jag hade vetat det för ett år sedan. Vi pr