Ett år senare

Idag är det exakt ett år sedan jag fick mailet med orden “Vi vill ge ut ditt manus!”. Efter det följde känslostormar, lektörsutlåtande, omskrivning, inskick på nytt – och så en utdragen väntan, som mynnade ut i ett “Tyvärr, men…”, ungefär ett halvår efter att det där overkliga, lovande mailet kom.

Jag tror aldrig att jag publicerade mina mål för 2018 här på bloggen – eftersom jag väntade in det där avtalet som aldrig kom. Målen var nämligen att 1) få förlagskontrakt till manus 1, och 2) skriva färdigt råmanuset för manus 2. Med två månader kvar av året är det nog läge att utvidga tidsplanen lite. 🙂 För själva målen kvarstår ju. Att en dag få skriva kontrakt har jag inte gett upp, och hoppet är nog egentligen större nu än när jag satt där och väntade och uppdaterade inkorgen och väntade och uppdaterade inkorgen och väntade…

Hur har det gått med manus 2, då? Ja, jag har kört igång flera gånger om. Skrivit synopsis, byggt ut det, planerat och skrivit ungefär 18000 ord råmanus. Men varje gång jag precis har kommit in i det, har jag släppt det för att gå tillbaka och redigera manus 1. Av väldigt angenäma anledningar, ska sägas, som återkoppling från förläggare. Nu när ganska mycket tid har gått, har jag dessutom hunnit tänka om lite när det gäller storyn. Den där minutiösa planeringen håller därför inte längre, och istället för att skriva en ny, lika detaljerad synopsis, har jag skissat upp en i stora drag och avser att rivstarta med skrivandet. För nu har manuset legat och grott i huvudet och hjärtat så länge, att nu måste det ut!

Det känns lägligt att startskottet för NaNoWriMo går idag. Även om jag inte kommer att hinna klämma ur mig 50000 ord på en månad (jag är, som ni kanske kommer ihåg, ingen snabbskrivare), så går jag ändå in i den här månaden med målsättningen att sätta lite välbehövlig fart på skrivandet.

9 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Skrivandet är i grund och botten min hobby. Det är något jag ägnar mig åt eftersom jag gillar det så mycket. Har svårt att låta bli, helt enkelt. Om jag inte hade tyckt om det hade jag inte lagt en st

I mitten av maj träffade jag min förläggare i Gamla stan för att fira med bubbel och samtidigt ha manusgenomgång. Och nej, det var inte alls tråkigt! Tänk om jag hade vetat det för ett år sedan. Vi pr