Färgfläta klar!

Jag kände att jag stod och stampade lite med mitt synopsis. Skrev ner scener i någon sorts kronologisk ordning, men tyckte inte att jag fick någon styrsel på det. Så blev jag på mina skrivkollegers bloggar påmind om färgflätan jag jobbade med inför mitt förra manus, och plötsligt lossnade det.

Två trådar hade jag, förhoppningsvis tillräckligt starka, och jag färgade den ena röd och den andra grön. I manus nr ett hade jag tre trådar, men båda de här känns fylligare, så jag tror att det kommer att funka. Så jag började fläta. Och tror ni inte att det gick ihop! Ett tag var jag rädd att det skulle bli en sådan där fläta när man upptäcker att en del blir alldeles för tunn och en annan på tok för tjock, med resultatet att allt ser skevt ut. Men nej, till min stora lättnad gick det ihop!

Så långt allt väl, alltså. Nästa steg blir att gräva mer i en av de viktiga bikaraktärerna – jag behöver hitta en del i hennes förflutna som påverkar hennes mål och motivation. Sedan ska jag pitcha min idé för maken, som får komma med synpunkter på det dramaturgiska innan jag fortsätter.

1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Skrivandet är i grund och botten min hobby. Det är något jag ägnar mig åt eftersom jag gillar det så mycket. Har svårt att låta bli, helt enkelt. Om jag inte hade tyckt om det hade jag inte lagt en st

I mitten av maj träffade jag min förläggare i Gamla stan för att fira med bubbel och samtidigt ha manusgenomgång. Och nej, det var inte alls tråkigt! Tänk om jag hade vetat det för ett år sedan. Vi pr