Förarbetet i efterhand

Jag står i startgroparna för det sista kapitlet. Sista! Och vad gör jag?

Utvecklar en av mina viktigaste karaktärer.

Ger honom mer personlighet, drömmar och sådant som gör att hans drömmar förblir just det. Helt enkelt sådant som man rekommenderas att göra som förarbete. Jag slarvade en del med det, möjligen med undantag för min huvudkaraktär.

Ändå grämer jag mig inte. På flera sätt tror jag att det är bra att vissa saker får falla på plats nu mot slutet, när nästan hela pusslet är lagt. Det gör det lättare att forma honom på ett sätt som är rimligt för resten av historien, och jag kan tänka ut vilka scener jag behöver jobba med för att få in det. Faktiskt flyter det på så geschwint att jag tror att jag ska slarva med förarbetet även nästa gång.

1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Skrivandet är i grund och botten min hobby. Det är något jag ägnar mig åt eftersom jag gillar det så mycket. Har svårt att låta bli, helt enkelt. Om jag inte hade tyckt om det hade jag inte lagt en st

I mitten av maj träffade jag min förläggare i Gamla stan för att fira med bubbel och samtidigt ha manusgenomgång. Och nej, det var inte alls tråkigt! Tänk om jag hade vetat det för ett år sedan. Vi pr