Faran med nya idéer

idé

En av de saker som gjorde att det dröjde för mig med att komma igång med skrivandet, var att jag först hade ganska dåligt med idéer. Jag tyckte om att formulera mig, men vad skulle jag skriva?

Det känns längesedan. Nu är det snarare det motsatta: Jag har en historia, men hur formulerar jag den för att göra den mesta möjliga rättvisa?

Sa jag en historia? Faktum är att jag har flera. Inte flera fullständiga romanidéer, men flertalet karaktärer och konflikter har dykt upp under skrivandets gång. Karaktärer och konflikter som inte passar in i mitt nuvarande skrivprojekt (som såvitt jag bedömer det redan är fullt) och som därför hamnar någonstans i mina orediga anteckningar för kommande manus.

Ibland är det svårt att låta de där idéerna stanna som ett frö i anteckningsboken, och istället harva vidare med det nuvarande skrivprojektet. Efter flera månaders skrivande på samma historia, utan att riktigt veta vad det kommer att bli av det i slutändan, kräver en hel del envishet, och vissa dagar är jag bra mycket mer sugen på att ge mig i kast med något nytt. Hittills har jag löst det med att då och då skriva en novell vid sidan om. På så sätt får jag dels bryta av med andra historier ibland, dels känna på hur det är att faktiskt finputsa och slutföra något.

Men nu: Harva vidare. För jag skulle gärna känna på känslan av att ha slutfört det här långa skrivprojektet också…

1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Skrivandet är i grund och botten min hobby. Det är något jag ägnar mig åt eftersom jag gillar det så mycket. Har svårt att låta bli, helt enkelt. Om jag inte hade tyckt om det hade jag inte lagt en st

I mitten av maj träffade jag min förläggare i Gamla stan för att fira med bubbel och samtidigt ha manusgenomgång. Och nej, det var inte alls tråkigt! Tänk om jag hade vetat det för ett år sedan. Vi pr