Gott nytt år!

Årets sista dag, och jag sitter i min ensamhet och sätter upp mål för nästa år. Inte alls meningen att spela martyr här – det går ingen nöd på mig alls! Tvärtom är det ett ganska trevligt sätt att avsluta året och inleda nästa på. Att kunna reflektera i lugn och ro. (Men ja, jag ser fram emot att umgås med mannen när han går av sitt lång-skift). 🙂

2018 blev ett speciellt år. Det var året då jag trodde att jag skulle skriva kontrakt för min första karamell, året då jag inledningsvis gick och väntade… och väntade… i flera månader. Hur det gick har jag ju berättat (att förläggaren ursäktade sig och drog tillbaka sitt erbjudande om utgivning, innan jag hade sett röken av något avtal).

Så istället för att slipa manuset för utgivning, och skriva klart råmanuset för karamell 2 (som var min ursprungliga plan) ägnade jag mig istället åt ytterligare redigering av ettan. Dels utifrån lektörsutlåtande jag fått från förlaget som drog sig ur, men också utifrån nya idéer som grott i mitt eget huvud. Idéer om vilken känsla/riktning/fokus jag ville åt. Därefter skickade jag in på nytt, och ganska snart började det dra i ett par krokar. Det har varit en ganska lång process, men i början av 2019 kan jag förhoppningsvis redogöra för vad det landar i. 🙂 Så… målen för 2019 är till viss del väldigt lika de jag hade tänkt ha för 2018 – men den här gången tror jag faktiskt att jag kommer att uppnå dem. Here goes:

  1. Skriva avtal för karamell 1

  2. Skriva klart råmanus för karamell 2

  3. Gå ner i arbetstid efter sommaren

  4. Springa

  5. Dokumentera min läsning

Jag blir glad i hela kroppen när jag ser mina egna mål! Som ni ser har jag inte specificerat springmålet i år, och det är högst medvetet. Med tanke på att jag kommer fokusera mycket på skrivandet, vill jag inte riskera att springandet blir ett dåligt samvete eller en känsla av att inte räcka till. Tvärtom tänker jag att jag ska springa när jag kan, vara glad för de pass som blir av, och förhoppningsvis få energi av det. Den sista punkten är inte så uppstyrd som den låter, det handlar mest om att jag ska skriva upp de böcker jag läser ut, för att få lite koll på hur mycket (och vad) jag faktiskt läser. Funderade ett tag på att registrera mig på Goodreads, men tror att min egen kalender duger gott för ändamålet.

Och mål nummer 3! Har ni sett?! Tanken är 50% nästa läsår (dvs augusti och framåt), och det kan jag berätta mer om i ett annat inlägg. Nu ska jag skriva lite på manus 2.

Gott nytt skrivår!

photo of 2019 light art
4 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Skrivandet är i grund och botten min hobby. Det är något jag ägnar mig åt eftersom jag gillar det så mycket. Har svårt att låta bli, helt enkelt. Om jag inte hade tyckt om det hade jag inte lagt en st

I mitten av maj träffade jag min förläggare i Gamla stan för att fira med bubbel och samtidigt ha manusgenomgång. Och nej, det var inte alls tråkigt! Tänk om jag hade vetat det för ett år sedan. Vi pr