Grammatikfråga

Efter några dagars stiltje, både på bloggen och i manuset, försöker jag nu komma igång igen. Sonen och maken var magsjuka tidigare i veckan, och just när jag började andas ut och tro att vi andra klarat oss så… ja, visade det sig att jag inte hade gjort det. Söndagen låg jag i sängen hela dagen, och igår var jag också rätt utslagen.

När jag väl började piggna till kunde jag i alla fall läsa! Jag läste ut en spänningsroman som jag hållit på med ett tag. En sak jag reagerade på var att författaren satte i system att utesluta subjektet i början av meningarna. Typ:

Hon går fram till köksbänken. Känner på den blanka ytan. Ryggar tillbaka när hon känner något blött och kallt. Inser med ens att…

Innehållet här är helt hittepå och inte alls taget från boken, men rent grammatiskt såg det ganska mycket ut sådär. Och jag vet inte, men för mig blev det lite av ett störningsmoment. Visst kan det funka ibland, men hela tiden? Visserligen har man då automatiskt kommit runt fällan att inleda många meningar på samma sätt, t.ex. hon/han/jag. Bara stryk det, liksom. Men från mig blir det ändå ett njae. Vad tycker ni?

Nu har jag hur som helst börjat läsa Caroline Erikssons De försvunna, och är alldeles uppslukad! Jag ska försöka hålla mig från den fram till kvällen i alla fall, så att jag kan få lite redigerat först (hurra! jag är i redigeringsfasen!).

Hoppas att ni andra har stått på benen i helgen!

1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Skrivandet är i grund och botten min hobby. Det är något jag ägnar mig åt eftersom jag gillar det så mycket. Har svårt att låta bli, helt enkelt. Om jag inte hade tyckt om det hade jag inte lagt en st

I mitten av maj träffade jag min förläggare i Gamla stan för att fira med bubbel och samtidigt ha manusgenomgång. Och nej, det var inte alls tråkigt! Tänk om jag hade vetat det för ett år sedan. Vi pr