I väntan på nyckelscener

Jag har tagit det väldigt piano i den här så kallade uppstartsfasen (som, om man ska vara petig, även skulle kunna benämnas som en liten vilopaus). Något ordentligt synopsis har jag inte börjat skriva ännu, utan det enda jag har antecknat är lösa scener, en del karaktärsskisser och grovhuggna idéer. Fördelen med att starta upp så här sakta är att jag har hunnit komma på det klara med flera nyckelscener. De poppar upp i huvudet när jag går runt och pysslar med saker här hemma, sitter på cykeln till jobbet eller nattar barnen. Utifrån de scener jag hittills har kommit på (på det här mycket smidiga, smärtfria sättet!) börjar jag nu känna att det är läge att börja skriva den/t där synopsisen/synopsen/synopsiset.

Därefter är planen att fila lite mer på karaktärsbeskrivningarna innan jag börjar med råmanuset. ÄLSKAR den här fasen!

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Skrivandet är i grund och botten min hobby. Det är något jag ägnar mig åt eftersom jag gillar det så mycket. Har svårt att låta bli, helt enkelt. Om jag inte hade tyckt om det hade jag inte lagt en st

I mitten av maj träffade jag min förläggare i Gamla stan för att fira med bubbel och samtidigt ha manusgenomgång. Och nej, det var inte alls tråkigt! Tänk om jag hade vetat det för ett år sedan. Vi pr