Ingen Jane Eyre precis

En bidragande orsak till att jag först nu – efter moget övervägande – har börjat skriva i presens och jag-form, är att jag har haft nån idé om att det är mer seriöst att skriva i tredje person, preteritum. Som att jag kanske skulle göra det för enkelt för mig om jag använde mig av jag-formen (HA! Som att det vore enkelt att få ihop ett helt manus!) eftersom det på sätt och vis kan vara lättare att hålla koll på perspektivet.

Men så har jag läst en del böcker skrivna i jag-form och/eller presens, och insett att de kan vara väldigt bra de också. Och jag tror dessutom att jag har lättare att få fram min egen ton på det här sättet. För jag skriver gärna lättsamt, humoristiskt. Tramsigt, om man så vill. Detta bekräftade min man när jag delgav honom mina tankar och tidigare farhågor om det här. “Jaha, men det är väl så du skriver?” sa han. “Det är väl ingen Jane Eyre precis?”

Nej, precis.

Ps. Jag älskar Jane Eyre, det är inte det!

1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Skrivandet är i grund och botten min hobby. Det är något jag ägnar mig åt eftersom jag gillar det så mycket. Har svårt att låta bli, helt enkelt. Om jag inte hade tyckt om det hade jag inte lagt en st

I mitten av maj träffade jag min förläggare i Gamla stan för att fira med bubbel och samtidigt ha manusgenomgång. Och nej, det var inte alls tråkigt! Tänk om jag hade vetat det för ett år sedan. Vi pr