Inledningar

Jag är ganska säker på att det mesta av den nuvarande inledningen i mitt manus kommer att ryka vid redigeringen. En ny variant håller på att ta form i huvudet, och jag tror att jag ska testa den istället. Om den sedan får vara kvar, återstår att se. Det senaste avsnittet av Skriv en bestseller handlar om just inledningen och vikten av att dra in läsaren i texten redan från start.  Det är lätt att få prestationsångest, men det är också något med det där som lockar, tycker jag. En riktig utmaning.

Medan jag tuggade i mig min pyttipanna nyss skummade jag igenom inledningarna till en del noveller jag har skrivit. En salig blandning!

Människan bredvid mig sitter på tok för nära, sådär som människor tenderar att göra på publika färdmedel.

Du skulle se naturen utanför mitt sovrumsfönster.

Jag gick på en liten väg, beströdd med ljust grus och inramad av en praktfull allé.

Hur går man vidare efter att ha bevittnat sin bästa väns fall?

Syrsorna spelade så att Agneta höll på att bli galen.

Jag står i en evinnerlig benböj, gungar i en noga avvägd rytm.

Väggarna är fortfarande rosa.

Starka händer rörde sig över min rygg.

Samma morgon som Sten Hård korsade min väg knackade jag på grannfamiljens dörr med en död katt i famnen.

Han skulle aldrig vänja sig vid lukten av död människa.

Medan Majken krängde av sig kappan och borstade frosten ur luggen, betraktade hon Dan med hela den palett av känslor som vuxit fram genom åren.

1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Skrivandet är i grund och botten min hobby. Det är något jag ägnar mig åt eftersom jag gillar det så mycket. Har svårt att låta bli, helt enkelt. Om jag inte hade tyckt om det hade jag inte lagt en st

I mitten av maj träffade jag min förläggare i Gamla stan för att fira med bubbel och samtidigt ha manusgenomgång. Och nej, det var inte alls tråkigt! Tänk om jag hade vetat det för ett år sedan. Vi pr