It´s a date

Om det ska bli något gjort i den här skrivarstugan måste jag sätta upp ramar för skrivandet. Sätta upp delmål och deadlines, boka in, planera, sätta av tid. Det handlar inte om att jag inte tycker att skrivandet är roligt och därför undviker det om jag inte tvingar mig själv. Givetvis gör det inte det.

Men i ett livspussel (eller som någon benämnde det: livstetris) där den tid man själv råder över är begränsad, kan det ibland finnas annat som drar. Saker som kortsiktigt verkar mer lockande. Typ sitta i soffan och titta på serier eller liknande. Sådant som inte kräver så mycket av en trött hjärna. Men långsiktigt är det ju skrivandet jag vill pyssla med. Jag har ett manus i huvudet som jag vill få ner på papper (skärm), och det kommer inte att hamna där med mindre än att jag avsätter tid, sätter mig framför den där skärmen och hamrar in berättelsen, ord för ord.

Så. Nästa inplanerade skrivpass är fredag kväll och lördag kväll. Mannen jobbar kväll, så när barnen har somnat är det jag och mitt manus. Inte storstädning, inte omplantering av blommor, inte rensning av kläder. Bara manuset.

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Skrivandet är i grund och botten min hobby. Det är något jag ägnar mig åt eftersom jag gillar det så mycket. Har svårt att låta bli, helt enkelt. Om jag inte hade tyckt om det hade jag inte lagt en st

I mitten av maj träffade jag min förläggare i Gamla stan för att fira med bubbel och samtidigt ha manusgenomgång. Och nej, det var inte alls tråkigt! Tänk om jag hade vetat det för ett år sedan. Vi pr