Lägesrapport (en rörig sådan)

Å, så skönt det har varit med helg. Vi har varit sjuka i veckan, i olika grad, och när fredagen kom pustade jag ut och började samla på mig nya krafter igen. Barnen är i stort sett friska också, men mellankillen går fortfarande på antibiotika pga öroninflammation. Eftersom mannen är föräldraledig slipper vi åtminstone vabbandet än så länge.

Skrivandet då? Det där som jag har tjatat om att jag ska få in en ny rutin för? Ja, just där har jag lite kvar att jobba på. Med rutinerna alltså. Mest handlar det kanske om att bestämma sig. Boka in. Två kvällar den kommande veckan vill jag sitta med manuset i alla fall, så det ska jag försöka få till.

Jag har hamnat i lite av ett mellanläge där jag inte har suttit med manuset så mycket. Responsen från en av testläsarna har fått sjunka in och tillsammans med mammas kommentarer har de bidragit till en del nya idéer. Det är så KUL när man stannar upp lite, tänker mer än skriver, och sedan inser att man hittat en lösning på det man funderat på.

Nu har jag en lista med redigeringspunkter igen, precis som jag behöver ha det om jag ska få något gjort. När resten av testläsartankarna kommer lär jag fylla på den listan, men nu känner jag mig sugen på att börja bocka av. Jag ska om bara ca tre veckor skicka iväg manuset till lektör, och vill såklart fixa det jag kan innan, åtminstone sett till innehåll. Språkligt kommer det inte att vara hundraprocentigt (kommer det någonsin att bli det..?), men det är främst driv, drama och karaktärer jag vill ha hjälp med nu. Oj. Nu när jag skriver det ser jag ju hur kort tid det är kvar. Men det är bra. Jag har alltid jobbat bäst nära deadline. Nu kör vi! Först ut på redigeringslistan: Ändra de tillfällen då Clara åker buss till/från jobbet. Hon åker nämligen pendel dit, men av någon anledning har jag låtit henne gå till busshållplatsen mer än en gång…

Hoppas att ni har haft en skön helg, ni också!

3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Skrivandet är i grund och botten min hobby. Det är något jag ägnar mig åt eftersom jag gillar det så mycket. Har svårt att låta bli, helt enkelt. Om jag inte hade tyckt om det hade jag inte lagt en st

I mitten av maj träffade jag min förläggare i Gamla stan för att fira med bubbel och samtidigt ha manusgenomgång. Och nej, det var inte alls tråkigt! Tänk om jag hade vetat det för ett år sedan. Vi pr