Lilla jag och mina löjliga små skrivprojekt

Så var jag där igen. Skrivtiden äts upp av allt annat, och det verkar som om det enda sättet att göra plats för skrivandet är att boka in tid och sätta upp mål.

Det finns ju liksom alltid något som är viktigare än det här lilla manuset, eller hur? Min lilla oansenliga hobby. Mina hittepåvärldar och låtsasmänniskor.

Det finns tvätt som ska hängas och golv som ska dammsugas och papper som ska sorteras och gosedjur som ska lagas och blommor som ska vattnas och gympapåsar som ska packas och ugnar som ska rengöras.

Och jag krymper ner mitt skrivande till en parentes, som automatiskt och obönhörligt hamnar sist i kön varje gång. Naturligtvis. För hur kan jag motivera det? Vilken nytta gör det? Vad ska det tjäna till? Mitt fåniga lilla (egen)intresse.

Sedan finns det dagar då jag inte tänker så mycket. Dagar då jag struntar i högarna på golvet och sätter mig vid datorn, bara för att jag måste. Dagar då jag glömmer bort att förminska mig själv och mitt skrivande till något med tvivelaktigt existensberättigande.

Jag ska sträva efter fler sådana dagar. Nästa delmål blir 20000 ord i april!

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Skrivandet är i grund och botten min hobby. Det är något jag ägnar mig åt eftersom jag gillar det så mycket. Har svårt att låta bli, helt enkelt. Om jag inte hade tyckt om det hade jag inte lagt en st

I mitten av maj träffade jag min förläggare i Gamla stan för att fira med bubbel och samtidigt ha manusgenomgång. Och nej, det var inte alls tråkigt! Tänk om jag hade vetat det för ett år sedan. Vi pr