Mål (delmål: råmanus)

Vi har hela tre lediga veckor kvar innan höstterminen drar igång med jobb för maken och förskola för de två äldsta. Då, när dagarna får lite mer struktur, tänker jag att jag ska hinna skriva mer på manuset än vad jag har hunnit i sommar. Under ledigheten har det bara blivit någon gång ibland, när jag plötsligt insett att alla barn sover/är helt inne i någon fröjdefull och fridsam lek och jag själv är mer än en blinkning från att somna.

Så jag tänker att det är dags att sätta upp någon sorts mål. Hittills har jag då och då försökt, men inte riktigt lyckas. Det har blivit framskjutet och ändrade planer (som den pågående omskrivningen), och jag har varken lust eller anledning att stressa fram något. Men jag tror ändå att jag skulle vara hjälpt av en deadline. Jag brukar vara det. (Under studietiden gjorde jag allt så nära deadline som möjligt – då var jag som mest effektiv). Och även om det är jag själv som sätter deadline den här gången, och det inte sitter en lärare och väntar på resultat, så gör jag ett försök. Om jag publicerar målet här på bloggen har jag i alla fall er, kära bloggläsare, att svara inför. 🙂

15 augusti idag. 34923 ord skrivna, av vilka hälften fortfarande behöver skrivas om så att tempus och berättarperspektiv stämmer. Jahapp… om jag får de kvarvarande semesterveckorna till omskrivningen, så fortsätter jag sedan. 5000 ord i veckan, i 10 veckor, blir ett råmanus på ca 85000 ord. Klart den 13 november. Jag gör ett försök!

mål
3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Skrivandet är i grund och botten min hobby. Det är något jag ägnar mig åt eftersom jag gillar det så mycket. Har svårt att låta bli, helt enkelt. Om jag inte hade tyckt om det hade jag inte lagt en st

I mitten av maj träffade jag min förläggare i Gamla stan för att fira med bubbel och samtidigt ha manusgenomgång. Och nej, det var inte alls tråkigt! Tänk om jag hade vetat det för ett år sedan. Vi pr