Om realisten får drömma

Man ska ju drömma stort, sikta högt och allt det där. Och visst vore det spännande att skicka in till förlag någon gång i framtiden, när jag har putsat och filat och pillat färdigt. Men det mål som framförallt hägrar nu, det är lektörsläsningen. Jag har preliminärbokat en lektörsläsning till februari (återstår att se om det är för optimistiskt, i så fall skjuter vi lite på det) och kan knappt vänta.

Just nu känns det som allt jag vill ha. Ett proffs som läser hela mitt manus, djupdyker i det och kommer med omfattande och uppriktig respons. Det är väl mer än vad man brukar få från förlagen? Haha…

Alla vet ju hur trångt det där förlagsnålsögat är, och bra manus refuseras utan förklaring på grund av en massa olika saker. Timing, till exempel. Och så sitter man kanske där och tror att ens lilla textpärla suger för att man får nej utan motivering. Nej, om manuset suger från början till slut vill jag hellre få det förklarat för mig. Om det dessutom slinker med lite positiv feedback också, så vore det ju fantastiskt förstås.

Nu, så. Sista kapitlet ska skrivas färdigt!

0 visningar