Ord, sidor och kapitel

God fortsättning! Hoppas att ni har haft en fin och vilsam jul med tid för gemenskap och eftertanke. Det har jag. Men så här i mellandagarna känner jag mig alltid lite tudelad – hur mycket jag än älskar julen, börjar rutinerna kännas lockande igen. Och, inte minst, känslan av nystart som ett nytt år för med sig.

Mannen jobbar en hel del nu, innan hans föräldraledighet tar vid i början av januari. Jag har satt av de kvällar han jobbar till redigering. Riktigt mysigt faktiskt, att när barnen har somnat fylla skrivarkoppen med te och bläddra vidare.

När jag skrev råmanus var det ordantalet jag höll koll på. Vid genomläsningen räknade jag antalet lästa sidor. Och nu, när jag är igång med grovredigeringen, bockar jag av antal fixade kapitel. Hittills 10/48. En del kapitel går snabbt medan andra skrivs om nästan helt och hållet.

Ikväll är det dags igen, får se hur långt jag hinner… Och innan året är till ända tänker jag mig att jag ska posta ett inlägg med några mål för 2017. Vi hörs!

1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Skrivandet är i grund och botten min hobby. Det är något jag ägnar mig åt eftersom jag gillar det så mycket. Har svårt att låta bli, helt enkelt. Om jag inte hade tyckt om det hade jag inte lagt en st

I mitten av maj träffade jag min förläggare i Gamla stan för att fira med bubbel och samtidigt ha manusgenomgång. Och nej, det var inte alls tråkigt! Tänk om jag hade vetat det för ett år sedan. Vi pr