Prioriteringar

Som jag redan har skrivit om, gick jag under våren två distans-skrivarkurser som jag tyckte mycket om. Inte minst fick jag mer struktur på skrivandet, och befann mig plötsligt i ett sammanhang tillsammans med andra skrivande.

Då och då blir jag sugen på att göra något liknande, gå en ny skrivarkurs av något slag, på distans eller kanske irl. Men det är det här med tiden. Skrivarkurser tar ju tid, åtminstone om man vill få ut något av dem. Det tar tid att ta del av lektioner, läsa andras texter och kommentera dem, ta del av och göra något av kommentarer på de egna texterna. Lärorika, nyttiga och roliga saker – men likväl tar de tid.

Och just nu känner jag att jag har vad jag behöver för att få ur mig mitt råmanus. Inte för att låta beskäftig, självklart är jag inte färdiglärd, men jag kommer ju inte att utvecklas om jag inte praktiserar kunskaperna heller. Det är så lätt att använda tiden till att läsa om att skriva, skriva om att skriva (som i skrivande stund) eller prata om att skriva. Eller för all del, tänka på att skriva. Men de närmaste månaderna ska jag prioritera att skriva, rätt och slätt. Och när råmanuset är färdigskrivet och grovredigerat börjar nästa fas. Då ska jag stanna upp igen, försöka lära mig mer. Skicka manuset till testläsare och sedan slipa vidare. Det ser jag redan fram emot. Trevlig helg!

just-do-it
2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Skrivandet är i grund och botten min hobby. Det är något jag ägnar mig åt eftersom jag gillar det så mycket. Har svårt att låta bli, helt enkelt. Om jag inte hade tyckt om det hade jag inte lagt en st

I mitten av maj träffade jag min förläggare i Gamla stan för att fira med bubbel och samtidigt ha manusgenomgång. Och nej, det var inte alls tråkigt! Tänk om jag hade vetat det för ett år sedan. Vi pr