Redigeringssommar

I mitten av maj träffade jag min förläggare i Gamla stan för att fira med bubbel och samtidigt ha manusgenomgång. Och nej, det var inte alls tråkigt! Tänk om jag hade vetat det för ett år sedan.

Vi pratade en massa om manuset, och hon kom med synpunkter och förslag på vad som skulle kunna ändras/fördjupas/skalas av etc. Inga mastodont-saker, och absolut inget som jag inte kunde hålla med om, vilket såklart var skönt. Nu är planen att redigera under sommaren, för att sedan skicka tillbaka det i slutet av augusti. Därefter kopplas redaktören in, och jag antar att det blir mer på detaljnivå efter det.

Det är alltså nu jag ska passa på att ändra saker i handlingen, om jag vill det – och den insikten har gett upphov till några egna tankar om saker jag vill justera. Min redigeringslista i punktform har därför växt ännu lite mer. Som jag har skrivit om tidigare, behöver jag deadlines för att få något gjort. Jag kan vara väldigt effektiv, men också väldigt lat – om jag inte känner lite press. Strategin för att lösa detta? (För augusti är ju lååångt bort!). Jo, jag ska tänka på omslaget som en morot. En jätteduktig illustratör har fått på sitt bord att ta fram omslagsförslag, vilket är så spännande att jag nästan inte kan sova. Så planen är att lura mig själv, att omslagsförslagen kommer när manuset är färdigredigerat.

Om de kommer tidigare än så, då? Ja, jag kommer inte att bli ledsen. 😉

Och om det dröjer ytterligare? Då har jag åtminstone ett färdigredigerat manus att skicka iväg.

Glad sommar!

25 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Skrivandet är i grund och botten min hobby. Det är något jag ägnar mig åt eftersom jag gillar det så mycket. Har svårt att låta bli, helt enkelt. Om jag inte hade tyckt om det hade jag inte lagt en st

Här har det varit lugnt ett tag nu! Tyvärr har det varit det även på manusfronten. Efter att kontraktet blev påskrivet har jag jobbat om manuset en (liten) vända till, och sedan åkte det tillbaka till