Rum-rokad och levande deadlines

Det som för många var läslov var här hemma mer av ett renoverings-/stök&bök-lov. Barnen var lediga, liksom mannen, och vi har ägnat dagarna åt en rokad där dottern har fått eget sovrum och sönerna flyttat ihop. Tapetsering och målning har varvats med Ikea-besök och monteringar och hela vardagsrummet har varit fullt av leksaker och barnmöbler. Nu är de största sakerna på plats och alla har flyttat in i sina nya rum, men fortfarande återstår mycket fix. Mest roliga saker, mer inredning än byggeri, men nu tänker jag sticka emellan med lite skrivande medan barnen är på förskolan (förutom lillen, som sover).

Redan före lovet låg jag någon vecka efter min deadline, och nu har jag väl halkat efter lite till. 13 november satsade jag på att ha ett färdigt råmanus. Det fina med att skriva för sitt eget höga nöjes skull och utan att andra dikterar villkoren, är ju dock att en deadline inte är en deadline i den mest strikta bemärkelsen. Den är användbar på så sätt att jag får ett tydligt mål att jobba mot, men den är töjbar och levande och lätt att justera.

Nu är jag ju inne på sluttampen (tror jag!), det som de rutinerade kanske skulle kalla tredje akten, och jag tror faktiskt inte att jag behöver en deadline längre. Målbilden av ett färdigställt, utskrivet råmanus i handen är motiverande nog. Men innan november är slut ska jag väl vara där i alla fall!

3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Skrivandet är i grund och botten min hobby. Det är något jag ägnar mig åt eftersom jag gillar det så mycket. Har svårt att låta bli, helt enkelt. Om jag inte hade tyckt om det hade jag inte lagt en st

I mitten av maj träffade jag min förläggare i Gamla stan för att fira med bubbel och samtidigt ha manusgenomgång. Och nej, det var inte alls tråkigt! Tänk om jag hade vetat det för ett år sedan. Vi pr