Sommarjobb

Lite drygt en vecka kvar nu, sedan väntar semester! Jag ser otroligt mycket fram emot att gå in i en lugnare lunk, då klockan kommer att mista lite av sin betydelse och tiden med familjen blir det centrala.

Jag ska också skriva, är det tänkt. Eller, snarare – flytta om text. Jag redigerar ju (igen), och tanken är att hinna klart med den här redigeringsvändan i sommar, så att jag kan skicka in det på nytt sedan. Det kommer i så fall att bli ett år efter att jag skickade in det första gången.

Jag jobbar i ett nytt dokument, där jag fyller på text allt eftersom. En del text är ny. Mycket klipper jag in från den senaste versionen av manuset. Medan manuset växer fram skriver jag i en anteckningsbok ner en kapitelöversikt, för att ha lite koll. Jag har också ritat upp en ny kurva (som inte skiljer sig jättemycket från hur det såg ut tidigare, men till viss del, eftersom jag har valt att lyfta fram en av mina trådar mer).

Det går bra mycket snabbare än att skriva ett helt nytt råmanus, eftersom mycket text redan finns. Samtidigt är jag noga med att tänka igenom saken ordentligt innan jag klipper in något. Det ska vara bra, och det ska höra dit.

Vad gör ni i sommar?

1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Skrivandet är i grund och botten min hobby. Det är något jag ägnar mig åt eftersom jag gillar det så mycket. Har svårt att låta bli, helt enkelt. Om jag inte hade tyckt om det hade jag inte lagt en st

I mitten av maj träffade jag min förläggare i Gamla stan för att fira med bubbel och samtidigt ha manusgenomgång. Och nej, det var inte alls tråkigt! Tänk om jag hade vetat det för ett år sedan. Vi pr