Sommartider (och självtvivel) i skrivarlyan

Det dryper inte precis av skrivtid just nu, vilket visst märks även i bloggen. Jag har hur som helst testat att skriva om två kapitel till jag-form och presens, vilket resulterat i 1) att jag bestämt mig för att styra om hela skutan och satsa på det framöver, 2) att jag har blivit väldigt sugen på att skriva om och förbättra allt över huvud taget.

Sedan var det det här med tidslinjen. Jag tror att jag har hyfsat klart för mig hur det ska vara. Men jag har också fått syn på en del saker som bör ändras. Så nu sitter jag här och funderar på om jag kanske ändå skulle ta om det från början. (Huu!! Har skrivit över 33000 ord…). SÅ mycket är det inte som ska ändras – jag skulle kunna skriva om en del scener när jag redigerar – men det känns som att det skulle vara enklare att fortsätta om jag inte hade en massa felaktigheter bakom mig. Och om jag ändå ska ändra perspektivet och tempusformen…

Jaja. Jag kanske rentav skulle hitta på en helt ny story? Lite så känns det nu. Gungigt och osäkert och svårt.

1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Skrivandet är i grund och botten min hobby. Det är något jag ägnar mig åt eftersom jag gillar det så mycket. Har svårt att låta bli, helt enkelt. Om jag inte hade tyckt om det hade jag inte lagt en st

I mitten av maj träffade jag min förläggare i Gamla stan för att fira med bubbel och samtidigt ha manusgenomgång. Och nej, det var inte alls tråkigt! Tänk om jag hade vetat det för ett år sedan. Vi pr