Suddiga mållinjer

Innan november är slut ska jag väl vara klar i alla fall, skrev jag i ett tidigare inlägg. Klar med råmanuset alltså.

Är jag det då?               

mallinjen

Jag måste tänka efter. Har inte upplevt den där känslan av att springa över mållinjen och känna mig manad att skåla i champagne, vilket nog var känslan jag hade föreställt mig. Känslan är snarare att jag fortfarande befinner mig mitt i det. Skrivandet/marathonloppet.

Jag kan i alla fall konstatera att jag har skrivit det sista kapitlet. Jag har även skrivit en epilog (som var väldigt rolig att skriva och som ska bli spännande att läsa vid en kommande genomläsning) och en prolog (som blev en riktig miniprolog).

Nu håller jag på* att skriva om det första kapitlet, säkert inte alls enligt boken. Det är väl nu man egentligen ska ta adjö av sitt manus och vara ifrån det i några veckor, innan det är dags att granska det med lite nyare ögon. Nåväl, jag skjuter det momentet framför mig lite. Ska bara få till några saker först… Åtminstone dessa, tänker jag mig:

  1. Nytt första kapitel

  2. Nytt kapitel 17 (ny plats, annan stämning)

  3. Fördjupa Jespers roll (stackarn, han som nyss skulle bort, ni vet)

  4. Utveckla jobbkonflikterna

  5. Stryka alkoholismen

* Med “nu” menar jag häromdagen, innan kräksjukan bröt ut här hemma, och förhoppningsvis någon dag snart…

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Skrivandet är i grund och botten min hobby. Det är något jag ägnar mig åt eftersom jag gillar det så mycket. Har svårt att låta bli, helt enkelt. Om jag inte hade tyckt om det hade jag inte lagt en st

I mitten av maj träffade jag min förläggare i Gamla stan för att fira med bubbel och samtidigt ha manusgenomgång. Och nej, det var inte alls tråkigt! Tänk om jag hade vetat det för ett år sedan. Vi pr