Trial and error

Är det något jag borde ha lärt mig vid det här laget, är det att det sällan blir som jag har tänkt mig. Knappt hinner jag börja på det jag har tänkt förrän jag inser att det inte riktigt funkar. Lyckligtvis brukar jag på samma gång inse hur jag borde gå tillväga istället.

I det förra inlägget skrev jag om min redigeringslista i punktform. Jag skulle börja med att åtgärda inkonsekvensen i huvudkaraktärens sätt att ta sig till och från jobbet. Men så satt jag där och scrollade och sökläste och kom på att såhär kan jag verkligen inte hålla på med varenda punkt – hur lång tid skulle inte det ta..? Och, inte minst, hur tråkigt blir det inte?

Så nu har jag börjat gå igenom manuset kronologiskt istället. Den enda lilla haken är att jag behöver ha mycket i bakhuvudet när jag läser – planen är nämligen att åtgärda så många punkter som möjligt den här vändan, och då gäller det att inte tappa bort de där sakerna som jag ska hålla utkik efter. Små saker och större saker.

Jaja. Elva av fyrtioåtta kapitel tror jag att jag har jobbat mig igenom, och jag har hunnit göra en del ändringar som jag är nöjd med.

Och nu känns det VÄLDIGT välkommet med fredag! Trevlig helg, alla skrivande där ute!

3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Skrivandet är i grund och botten min hobby. Det är något jag ägnar mig åt eftersom jag gillar det så mycket. Har svårt att låta bli, helt enkelt. Om jag inte hade tyckt om det hade jag inte lagt en st

I mitten av maj träffade jag min förläggare i Gamla stan för att fira med bubbel och samtidigt ha manusgenomgång. Och nej, det var inte alls tråkigt! Tänk om jag hade vetat det för ett år sedan. Vi pr