Väntan och förväntan

Det här med väntan kan bli segt. Jag gissar att jag delar den uppfattningen med de allra flesta som skriver. Månaders väntan på förlags-svar, till exempel, det kräver sannerligen tålamod. Och då har vi inte ens gått in på uthålligheten och tålamodet som själva tillblivelsen av manuset kräver.

Nu väntar jag igen. För att göra väntan lite mer uthärdlig, rentav härligt spännande, försöker jag blanda upp den med förväntan. Jag jobbar på att våga tänka tänk-om-tankar, att ta ut glädje i förskott och måla upp scenarier av mig själv vid ett signeringsbord vid närmsta Ica Maxi. Ungefär när den bilden sveper förbi för mitt inre öga tenderar dock skräcken att ta över, så där någonstans brukar jag hejda mig.

Annars har jag läst igenom de fyra kapitel jag skrivit av manus 2, och blivit riktigt sugen på att fortsätta. Än så länge har det ändå inte blivit något av det – det är svårt att hitta ro att jobba med det när mina dagar i så stor utsträckning upptas av denna väntan förväntan.

Snart jul! Hoppas hoppas att alla i familjen får vara friska i år. Hoppas också att ni har det fint i skrivstugorna!

3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Skrivandet är i grund och botten min hobby. Det är något jag ägnar mig åt eftersom jag gillar det så mycket. Har svårt att låta bli, helt enkelt. Om jag inte hade tyckt om det hade jag inte lagt en st

I mitten av maj träffade jag min förläggare i Gamla stan för att fira med bubbel och samtidigt ha manusgenomgång. Och nej, det var inte alls tråkigt! Tänk om jag hade vetat det för ett år sedan. Vi pr