Vad händer nu då?

Min förläggare (undrar hur lång tid det kommer att ta innan jag kan säga/skriva de orden utan att det känns som att jag drömmer/fantiserar/hittar på?) ska läsa manuset igen och komma med respons. Det kommer dock att dröja ett litet tag, så under tiden kan jag pilla lite i manuset och/eller skriva vidare på manus två. Hittills har jag mest suttit med det antagna manuset. Även om det är småsaker jag justerar, känns det som att det är bra om det blir den nyaste versionen som förläggaren får läsa. Jag siktar på att bli klar med den putsningen inom ett par veckor, och sedan är planen att ta upp det nya råmanuset.

En annan sak jag kan ägna mig åt är att googla omslag. Jag har ombetts att skicka in exempel på några omslag som jag gillar och vilkas stil jag tycker skulle funka på min bok, och det kan vara den roligaste uppgiften jag någonsin fått. Överhuvudtaget känns omslaget nästan som det mest spännande med allting – tänk att det ska bli en bok med en framsida! Jag har mycket att se fram emot, men att få se omslaget är det jag drömmer mest om just nu. Kanske för att det är så konkret.

Det är också målbilen jag motiverar mig med när jag klafsar runt i träsket f-skatt/enskild firma/moms/bokföring. Det är fantastiskt tråkiga saker, och det är nästan så att det vore värt att tacka nej till förskottet för att få skjuta på eländet ett tag. (Nästan). 🙂 Idag ringde jag Skatteverket för att ställa ett par frågor, och fick svaret “just nu är det väldigt många som ringer, tyvärr är alla köplatser upptagna. Klick.” Jaha. Jag tröstade mig med att det kanske betyder att jag inte är ensam om att känna mig lite bortkommen på det planet.

Nu ska jag surfa runt bland några fina omslag innan jag knyter mig!

12 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Skrivandet är i grund och botten min hobby. Det är något jag ägnar mig åt eftersom jag gillar det så mycket. Har svårt att låta bli, helt enkelt. Om jag inte hade tyckt om det hade jag inte lagt en st

I mitten av maj träffade jag min förläggare i Gamla stan för att fira med bubbel och samtidigt ha manusgenomgång. Och nej, det var inte alls tråkigt! Tänk om jag hade vetat det för ett år sedan. Vi pr