Vad ska hon heta?

Nej, inte huvudkaraktären, hon har sitt namn klart (även om jag pendlar lite fram och tillbaka när det gäller efternamnet). Jag syftar på manuset. Samtidigt som jag i sakta mak pillar vidare med det, funderar jag på titel. Ett arbetsnamn, åtminstone.

Tänk om man kunde välja ett befintligt namn, som när man ska namnge sina barn.

“Vad kul att du ska ge ut en bok! Vad ska hon heta?”

“Jag funderar på Den dagen kastanjerna slår ut är jag långt härifrån, eller kanske Sover du så diskar jag. Har även funderat på En man som heter Ove, gillar den titeln (men vet inte hur bra den passar på en bok om en tjej som heter Clara).”

Älskar det andra exemplet (Stig Claesson).  Har du någon favorittitel?

(Eller kanske ännu hellre, något tips på hur man brainstormar fram en egen?).

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Skrivandet är i grund och botten min hobby. Det är något jag ägnar mig åt eftersom jag gillar det så mycket. Har svårt att låta bli, helt enkelt. Om jag inte hade tyckt om det hade jag inte lagt en st

I mitten av maj träffade jag min förläggare i Gamla stan för att fira med bubbel och samtidigt ha manusgenomgång. Och nej, det var inte alls tråkigt! Tänk om jag hade vetat det för ett år sedan. Vi pr