Om Sara

"Genom åren har texterna skiftat mellan dikter, bloggtexter, hemtentor och dagböcker"

Sara_Molin-27.jpg

Sara Molin, född 1983, kommer ursprungligen från Julita i Södermanland men bor sedan många år i Sollentuna. Läslusten väcktes tidigt, liksom kärleken till skrivandet. Genom åren har texterna skiftat mellan dikter, bloggtexter, hemtentor och dagböcker, men det var först 2014 som hon kom igång på allvar med att skriva skönlitterärt. Hennes bror tog initiativet att starta en novellklubb, och snart var de igång tillsammans med mamma, syster och morbror. Varje månad skrev de varsin ny novell på ett bestämt tema eller en given utgångspunkt, och i slutet av månaden fick alla läsa och ge respons på varandras texter. Novellklubben levde i ungefär ett och ett halvt år, och därefter gick det inte att sluta skriva. 

 

Efter att ha skrivit ett romanmanus tillsammans med sin syster, gav sig Sara i kast med en ny romanidé på egen hand. Under föräldraledigheten med yngsta sonen växte råmanuset fram, och därefter följde många redigeringsvändor efter att testläsare och lektör fått läsa och säga sitt. För att göra en lång historia kort, skrev hon avtal med Norstedts i januari 2019, och drygt ett år senare gavs Som en öppen bok ut.

Sara bor tillsammans med man och tre barn, och kombinerar skrivandet med en deltidstjänst som gymnasielärare i svenska som andraspråk.

knorr_bok-59.png